Besplatna poštarina za narudžbe veće od 50 €

O Aikonu

Ljepota.
Najpoznatije temeljno pitanje u teoriji ljepote vjerojatno je ono je li ljepota subjektivna – „u očima promatrača” – ili se radi o objektivnoj osobini lijepih stvari. Je li pojam ljepote odraz naših vrijednosti? Zašto želimo da se svi slažu s nama u našem viđenju ljepote? Možemo li reći da se ideja ljepote uvijek mijenja, prava ljepota nikada ne blijedi, već živi u nama? Postoje li objektivni standardi ljepote? Može li se naš izgled, lice, možda naša koža definirati kao objektivni standard ljepote?

Teško.

Pa ipak, ako govorimo o koži, kao dijelu našeg avatara, čija se ljepota često subjektivno definira i vrednuje prema kulturnom okruženju i vlastitim vrijednostima, ne možemo zanemariti važnost održavanja zdrave kože i moramo govoriti o objektivnim standardima za njegu kože.

I upravo je taj izazov stvaranja objektivnog standarda u njezi kože potaknuo Ninu Krajnc i Miloša Krajnca na stvaranje brenda AIKON.

U želji da stvore protutežu „one size fits all” rješenjima kozmetičke industrije, koja se previše oslanja na iluzije i prazna obećanja, neopipljiva je i nedokaziva, bori se s nedostatkom objektivnih standarda, a sadašnje rituale ljepote stavlja ispred očuvanja zdrave kože, 2012. godine pod okriljem tvrtke Be Aikon nastali su brendovi AIKON Advanced Skin Therapy i AIKON Academy.

Ustanovljeni su s ciljem pružanja sveobuhvatne ponude rješenja koja implementiraju sustavan i znanstveni pristup njezi kože te time unaprjeđuju kozmetičku praksu.

Prioritet: profesionalno rješavanje problema s kožom u salonu i kod kuće

AIKON kozmetičkim stručnjacima predstavlja učinkovito i sigurno sredstvo za rješavanje problema s kožom, dok korisniku omogućuje provođenje produljene njege kod kuće, a uz osobno prilagođene protokole primjene predstavlja optimalno rješenje za različite funkcionalne probleme s kožom.

Razvoj AIKON proizvoda temelji se na više od 10.000 IN VIVO mjerenja kože, koja daju iznimno precizan uvid u različita stanja i potrebe kože. AIKON je prvi proizvođač u svijetu koji proizvode formulira na temelju opsežnih vlastitih demografskih mjerenja i uvodi u profesionalni kozmetički sektor „EVIDENCE BASED” praksu, čije se praktične odluke temelje na relevantnim znanstvenim istraživanjima, najnaprednijim znanjima i mjerljivim rezultatima. AIKON rješenja plod su slovenskog znanja.

Sveobuhvatni tretman kože: dijagnoza je ključna za pravilnu kozmetičku njegu

U brzo rastućoj kozmetičkoj struci prečesto se susrećemo s parcijalnim, nedovoljno stručnim rješenjima koja se temelje na otklanjanju simptoma. Brend AIKON prvi je u svijetu uveo osobni, sveobuhvatni pristup kozmetičkom tretmanu i terapiji kože.
Osobni pristup uključuje dermadijagnostikuTM, autorski razvijen dubinski pregled svih slojeva kože te osobno prilagođen program terapije.

Program terapije sastoji se od:

 • ciljanih dodataka prehrani,
 • medicinske kozmetike za profesionalnu njegu i produljenu njegu kod kuće te
 • smjernica za preporučeni stil života u skladu sa stanjem kože.

Samo na taj način možemo ponuditi ispravna stručna rješenja te istovremeno pratiti rezultate napretka i dokazivati ih pouzdanim mjerenjima.

»Protivimo se obmanjivanju kupaca i manipulacijama. S kožom se doista mnogo toga može postići neinvazivno, ali za to je potrebno znanje, vrijeme i suradnja klijenta. Drugačije ne ide. Danas se uglavnom govori o tome čega nema u kozmetici. Nema parabena – paraben free, mineral oil free… Mogli bismo reći da je AIKON lie free, tj. bez laži.«

Nina in Miloš Krajnc

Što je medicinska kozmetika?

Medicinska kozmetika podrazumijeva vrlo učinkovite proizvode ciljanog djelovanja za različita stanja i funkcionalne probleme kože kao što su: akne, starenje kože, suha koža, nepravilnosti u pigmentaciji, crvenilo i nadražena koža, s jakim naglaskom na kiselinske i kemijske pilinge, što posebno omogućuje postizanje izvrsnih rezultata korekcije na koži.
Svi proizvodi proizvedeni su prema GMP standardu, bez GMO-a, bez sastojaka životinjskog podrijetla, bez parabena, bez petrokemikalija i nisu testirani na životinjama.

»Ono što AIKON želi ostvariti jesu odlični rezultati za klijente.«

Aikon Academy

AIKON Academy

S ciljem osiguranja kontinuiranog razvoja estetske struke te unapređenja i usavršavanja profesionalnog statusa liječnika, medicinskog osoblja, kozmetičara i spa terapeuta, brend AIKON razvija vlastitu, samostalnu edukacijsku akademiju „Academy of Advanced Skin Therapy”. Akademija stvara nove profile stručnjaka koji uspješno popunjavaju prazninu između dermatološke i kozmetičke terapije.

Budi ikona!

Naziv brenda AIKON inspiriran je ikonografskom ljepotom gejši i na japanskom znači ikona, a time naziv tvrtke poziva: Budi ikona! Minimalistički vanjski izgled odražava princip formulacije proizvoda: pažljivo odabrani aktivni sastojci s klinički dokazanom učinkovitošću u maksimalnim koncentracijama, bez suvišnih sastojaka.
Odabirom usluga i proizvoda AIKON svojoj koži pružate izniman doživljaj i cjelovito rješenje za ublažavanje suvremenih kozmetičkih problema s kožom.

AIKON preporučuje

 • 0.0/5
  69,90  (526,66 kn)
 • 0.0/5
  68,70  (517,62 kn)
 • 0.0/5
  63,80  (480,70 kn)